Aromatica dendiğinde hemen akla güvenilir ve doğal kozmetik geliyor. İyi olan her özelliğe sahip: organik, çevreye duyarlı, vegan, cruelty-free… Aromatica’nın istediği şey herkesin ürünlerini gönül rahatlığıyla kullanması. Aromatica Tea Tree (Çay ağacı) serisi de bu yaklaşımla geliştirilen ürünler içeriyor. Doğallığa bu kadar önem veren bir marka olarak Aromatica, doğanın bütün hediyelerini kabul ediyor ve onları en iyi şekilde harmanlayarak bizlere sunuyor.

Özellikle yağlı – karma veya sivilceye yatkın bir cilt tipine sahipsen (bu diğer cilt tipleri kullanamaz demek olmuyor tabii ki!) ve sivilcelerini azaltıp cildini rahatlatacak doğal ve güvenilir ürünler arıyorsan Aromatica’nın Tea Tree serisi tam sana göre! Çay ağacı anti bakteriyel içeriği sayesinde sivilcelerin azalmasına yardım ediyor. Ayrıca gözenekleri temizleyerek sivilce oluşumunu engellemeye ve cildin yağ-nem dengesini düzenlemeye de destek sağlıyor. Eğer çay ağacı hakkındaki bu küçük bilgiler seni meraklandırdıysa sadece çay ağacına ayırdığımız bir blog yazımız da var, buraya tıklaman yeterli.

Çay ağacı ve Aromatica bir araya geldiğinde doğanın gücü ortaya çıkıyor. Aromatica, çay ağacını diğer içeriklerle birleştirerek mükemmel bir sinerji yakalıyor. Çay ağacının en etkili şekilde kullanıldığı serilerden Aromatica Tea Tree serisini birlikte inceleyelim:

Aromatica Tea Tree Balancing Foam Cleanser

Cilt bakım rutininde olduğu gibi önce temizleyici! Yağlı, karma ve sivilceye yatkın ciltler için tavsiye edilen Tea Tree Balancing Foam Cleanser, gün içinde biriken kirleri temizliyor ve makyajı kolaylıkla çıkarıyor ayrıca cildi kurutmuyor. İçeriğinin %30’unu oluşturan organik aloe vera yaprağı ekstresi sayesinde cilt nemli kalıyor. 

İçerdiği çay ağacı özü sayesinde ciltte sebum seviyesinin azalmasına ve ciltte yağ-nem dengesinin kurulmasına yardımcı oluyor. Hatta sivilce izlerinin giderilmesinde de etkisini gösteriyor. Formülündeki dulavratotu cildi nemlendirirken sakinleştiriyor. İçeriğindeki diğer bileşenler (sardunya, acı portakala, bergamot) stres giderici özellikteler, bu sayede sivilcelerinin azalmasına katkı sunuyor.

Tea Tree Balancing Foam Cleaner, ayrıca cruelty-free ve EWG sertifikalı, bu formülündeki bileşenlerin insan sağlığına zarar vermediğini gösteriyor. Tea Tree Balancing köpük temizleyici %93,8’i doğal, %30,2’si ise tamamen organik içeriklerden oluşuyor.

“Benim deneyimimden çıkardığım sonuç etkisini çabuk gösterdiği. Nazik bir yapısı var ve iritasyona neden olmadan gözenekleri temizliyor, yağ bazlı temizleyiciden kalanları alıp götürüyor. Ayrıca ardında bıraktığı ferah his sayesinde cildim nefes alıyormuş gibi hissettim desem abartmış olmam bence. Yalnız çay ağacının kokusuna alışmak biraz zaman alıyor. Kesin bir kokusu var, ki bu çay ağacı içeren çoğu üründe karşılaşılan bir şey, bu yüzden cildime çok ağır gelecek galiba diye düşündüm ama kullandıktan sonra tam tersine cildim hafiflemiş gibiydi.”

Aromatica Tea Tree Balancing Emulsion

Yağlı ciltlerin en önemli ihtiyaçlarından biri de cildin yağ-nem dengesinin sağlanabilmesi. Bu emülsiyon da çay ağacının yardımıyla bu dengeyi kolayca kuruyor. Çay ağacı yaprağı ekstresi, fazla sebumu kontrol ederek cildin dengesini düzeltiyor ve yağlı ciltte parlamayı önlüyor.

Tea Tree Balancing Emulsion’un iyi olduğu başka konular da var: ışıltılı bir cilt ve anti-aging. Formülündeki GAG (mantarlardan elde edilen nemlendirici bileşen) cilt dokusunun iyileşmesine yardımcı oluyor. İçerdiği bergamot yağı ile stresli cildi rahatlıyor ve cilt daha sağlıklı görünüyor.

Yatıştırıcı etkisi, Tea Tree Balancing Emulsion’ı hassas ciltler için uygun hale getiriyor. Serinin diğer üyeleri gibi yaklaşık %90’ı doğal, %13’ü ise organik.

“Emülsiyon, bir tür nemlendirici kısaca. O yüzden benim gibi karma ciltler için krem yerine harika bir seçenek. Karma ciltlilerin kaderi kuru ve yağlı arasında kalmaktır ya, Tea Tree Balancing Emulsion kuru ve yağlı arasındaki dengeyi kurdu gerçekten. Bölgesel nem farkını azalttı ve yapış yapış bir his bırakmadı. Küçük kızarıklıklarımsa neredeyse yok oldular!”

Aromatica Tea Tree Balancing Toner

Tea Tree Balancing Toner, cilde ışıltı verirken rahatlatıyor ve cilt elastikiyetini güçlendiriyor. Cildi arındırarak bir sonraki adıma hazırlıyor. Tüm seri gibi içerdiği çay ağacı yağı sayesinde cildin sebum miktarını dengeliyor ve cildin yağlanmasını engelliyor. 

Formülündeki aloe vera yaprağı ekstresi cildi rahatlatırken sivilceleri de yatıştırıyor. Tüm bu özellikler Tea Tree Balancing Toner’ı yağlı ciltler için harika bir tonik yapıyor!

Formülünün %94,8’i doğal içeriklerden oluşuyor. Güvenilirliği ise EWG sertifikası ile tescilli.

“Toniğin cildime alkol sürüyormuşum gibi bir his vermemesi benim için çok önemli, cildime bakmaya çalışırken cildimin yapısını bozuyormuşum gibi hissettiriyor çünkü. Tea Tree Balancing Toner ise Aromatica’nın sakinleştiren etkisiyle doğallığını hissettirdi. Yağlı bölgelerin o parlak görüntüsü yerine yüzüm daha canlı ve ışıltılı oldu.”

Aromatica Tea Tree Green Oil

Ve Aromatica Çay Ağacı serisinin baş tacı Çay Ağacı Yağı! Genelde yağlı ciltlere yağ kullanması önerilmez. Ama Tea Tree Green Oil o kadar hafif ki tam da yağlı ciltlere göre! Çay ağacı yağının tüm özelliklerini içeriyor: sivilce tedavisine ve sivilce lekelerinin giderilmesine yardım etmek, sebum fazlasını gidermek ve yağ-nem dengesini kurmak.

Tea Tree Green Oil; çay ağacı yağı, frankincense serrata yağı ve centella asiatica özü karışımından oluşuyor. Bu formülü cildi sakinleştiriyor ve bu özelliğiyle hassas ciltlere uygun hale geliyor. Tea Tree Green Oil’in içeriğinin %27’si doğal.

“Karma ciltli olduğum için kullanmaktan çekindiğim bir başka şeyse yağlar! Bu yüzden Aromatica’nın çay ağacı yağını denerken oldukça az miktarda kullanmaya karar verdim: sadece bir damla. Bölgesel olarak gerekli olduğunu düşündüğüm yerlere uyguladım. Cildim yağı kolayca absorbe etti ve yağlı his yok denecek kadar azdı. Dönemsel yaşadığım sivilce problemlerinde de işe yaradı. Sivilceleri daha da dayanılmaz hale getiren sivilce etrafındaki o kızarıklıklar kolayca dindi.”

Aromatica Tea Tree 91 Anti-Blemish Calming Mask

Cildi yatıştırmak, lekeleri ve sivilce problemlerini azaltmak için hazırlanan Aromatica Tea Tree 91 Anti-Blemish Calming Mask, yağlı-karma ve sivilceye yatkın ciltler için benzeri görülmemiş bir maske.

%97,2 oranında doğal içeriklerle hazırlanan Tea Tree 91 Anti-Blemish Calming Mask sivilce problemlerinin giderilmesine yardımcı olurken cildi rahatlatıyor ve ferah bir cilt sunuyor.

“Maske yapmaya her K-Beauty severi gibi ben de bayılıyorum ama sivilcelerim çıktığında sadece nemlendiren ve yatıştıran maskelerden daha fazlasını arıyorum. Aromatica Tea Tree 91 Anti-Blemish Calming Mask bu arayışımı sonlandırdı. Sivilcelerim dahil tüm yüzümü rahatlattı.”

Aromatica Tea Tree 91 Anti-Blemish Calming Mask

Aromatica Tea Tree serisi çok fazla sayıda üründen oluşmasa da cildin ihtiyaçlarına cevap vermek için yeterli. Benim favorilerim Tea Tree Balancing Emulsion ve tabii ki Tea Tree Green Oil. Sivilceler, sivilce izleri, sebum fazlalığı, yağlı görüntü… Sadece bu iki ürünü kullanılmak bile bu konularda etkili sonuçlar almanı sağlayabilir. Artık beşini birden kullandığında neler olacağını sen düşün!

Yorum Yazın