Son yıllarda Victoria Beckham, Kate Middleton ve Miranda Kerr gibi dünyaca ünlü isimlerin günlük cilt bakımı rutinlerinin bir parçası haline gelmesiyle adını duyurdu. Zengin içeriğiyle hücre yenileyici, leke giderici, yaşlanma karşıtı ve antibakteriyel faydalar sunan kuşburnu yağı, cilt ve saç bakımı denince artık çok ama çok özel bir yere sahip. Kuşburnu yağının pek çok cilt sorununa karşı âdeta bir zırh görevi gören mucize formülüne senin için yakından baktık…

Kuşburnu yağı nedir? 

Kuşburnu yağı, o bildiğin müthiş faydalı kuşburnu (Rosa canina) bitkisinin çekirdeklerinden binbir zahmetle, soğuk sıkım yöntemiyle elde ediliyor. İçerisinde serbest radikaller ile mücadeleye yarayan E, C, D, B ve A vitaminlerinin yanı sıra omega 3, retinol, omega 6 da içeren yağın iyileştirici formülünde oleic, palmitic, linoleic ve gamma linolenic gibi asitler bakımından zengin olması yatıyor.

Yenileyici özelliği ise C vitaminde ve EFA yağ asidinde gizli. Bu madde cilt tarafından emilerek prostaglandinlere dönüşüyor ve hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. İşte bu gibi nedenlerle bugün kullanılan pek çok kozmetik üründe kuşburnu yağı var.

Kuşburnu yağının cilde faydaları  

Kuşburnu, içeriden alındığında nasıl bağışıklık sisteminin korunmasını sağlıyorsa, harici kullanımı da ciltte önemli değişimlere neden oluyor. İşte kuşburnu yağını hayatına neden sokman gerektiğini gösteren o mucizevi özellikler:

Nemlendirici 

İçerisinde bulunan yoğun E vitamini kuru ve hassas ciltlerin nemlendirilmesinde oldukça etkili. Düzenli kullanımı ciltte bir nem duvarının oluşmasına ve kuruluktan kaynaklı sorunların en aza indirgenmesine neden oluyor.

Yaşlanma karşıtı 

Botoks ve kimyasallardan uzak durmak isteyenler için oldukça etkili bir doğal çözüm kuşburnu yağı. İçerisinde bulunan C ve A vitamini hücrelerin yenilenmesinde ve kolajen üretiminde etkili. Yüksek antioksidan içeriği serbest radikallerle çetin bir mücadeleye girişiyor.

Leke giderici 

Özellikle yaşlılık ve UV ışınları kaynaklı cilt lekesi tedavisinde önemli bir rol oynuyor. İçerdiği antioksidanlar lekelere neden olan serbest radikallerle savaşırken, cilt renginin ve dokusunun tamir edilmesine de yardımcı oluyor. İçerisindeki temel yağlar akne ve egzama izlerinin iyileşmesinde de etkili. Özellikle A vitamini desteğiyle cildin geçirgenliği artıyor ve çok daha hızlı yenileniyor.

Hücre yenileyici 

Kuşburnu yağı çok iyi bir hücre yenileyici. Formülündeki yağ asitleri ve vitaminler cansız hücrelerin yeniden canlanmasında çok etkili. Düzenli kullanıldığında canlı, taze, parlak ve pürüzsüz bir cilt hayal olmaktan çıkıyor.

Sıkılaştırıcı 

Cildin elastikiyetini kazanmasında da kullanılıyor. İçerisinde bulunan demir, manganez, magnezyum, fosfor, stronsiyum ve potasyum hücre metabolizmasına katılıyor, enzim ve hormon üreterek cildin sıkılaşması adına büyük emek veriyor.

Çatlak ve selülit giderici 

Kuşburnu yağının onarıcı özelliğinde omega 3 ve omega 6’nın payı da büyük. Bu özelliğiyle özellikle doğum sonrası oluşan çatlakların ve selülitlerin giderilmesinde kullanılıyor.

Makyaj bazı 

Makyajdan önce yüze sürüldüğünde çok iyi bir baz işlevi de görüyor. Makyaj çizgilerinin oluşumunu ortadan kaldırırken makyajın çok daha kalıcı olmasını da sağlıyor.

Kuşburnu yağı nasıl kullanılır? 

  1. Yağın sürümü oldukça kolay. Cilt tarafından kolayca emilir ve kötü kokuya neden  olmaz.
    Kuşburnu yağını günde iki kez cildine sürebilirsin.
  2. Kuru yapısı nedeniyle yağlı bir görünüm oluşturmaz. Eğer yağlı bir cildin varsa daha az kullanmaya özen göstermelisin.
  3. Makyaj bazı olarak bir kaç damla şeklinde tüm yüzüne dağıtarak sürebilirsin.
  4. Günlük krem ve losyonlarına karıştırarak kullanabilirsin.
  5. Açık yara veya akne üzerine sürmemelisin.
  6. Sadece yüzünde değil aromaterapik etkileri nedeniyle el, kol, bacak, ayak gibi farklı bölgelerde de kullanabilirsin.

Kuşburnu yağı ve saç bakımı

Kuşburnu, sadece cilt değil saç bakımında da en etkili şifalı bitkiler arasında yer alıyor. Saç bakım yağı olarak kuşburnunun faydaları şöyle:

  • Kuru saçları nemlendiriyor.
  • Saçın daha sağlıklı uzamasını sağlıyor.
  • Saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırıyor, kepek oluşumunu azaltıyor.
  • Saç dökülmesini önlüyor, saçın yenilenmesine yardımcı oluyor.

Kuşburnu yağı saçta nasıl kullanılır ?

Kuşburnu yağını şampuanlarının içine katarak kullanabilirsin. Bunun yanı sıra kuru saçlarda saç dipleri hariç tüm saça bakım yağı olarak uygulayabilir, saç diplerinde etki yaratmak amacıyla ise tüm saçına kuşburnu yağı maskesi yapabilirsin. Bu maskeyi en az 30 dakika saçında bekletip ardından saçını yıkayarak arındırman gerekiyor.

Kuşburnu yağı nasıl saklanır? 

Kuşburnu yağı son derece hassas bir yağ. Yoğun güneş ışığı ve sıcaklık içeriğinin zarar görmesine neden olabiliyor. Uzun süre bozulmadan dayanması açısından karanlık ve düşük sıcaklığa sahip bir yerde saklamaya özen göstermelisin.

Peki hangi kuşburnu yağı? 

Kuşburnu yağı seçiminde belki de en önemli noktalardan biri doğallık. Tüm bu bahsettiğimiz güçlü özellikleri deneyimleyebilmek için alacağın kuşburnu yağının %100 doğal bir içeriğe sahip olması gerekiyor. Son derece zor koşullarda damla damla çıkarılan bu yağın piyasada bulunan ucuz versiyonlarına kanmamanı tavsiye ederiz. Peki ne mi kullanacaksın?

Senin için tamamen güvenilir, doğal ve organik önerimiz: 

Aromatica Organic Rose Hip Oil – %100 Organik Kuşburnu Yağı 

Bu birinci sınıf nemlendirici yüz yağı tamamen doğal ve katkısız. %100 ECOCERT sertifikalı organik kuşburnu yağından, hayvanlar üzerinde deney yapılmadan üretilen ürün, cildinin nemlenmesi, beslenmesi ve yenilenmesinde en büyük yardımcın olmaya hazır.

  • Ant Dağları’nda yetişen doğal kuşburnu meyvesinden soğuk presle elde ediliyor.
  • Kolayca emiliyor.
  • Nemlendiriyor, canlandırıyor ve esneklik veriyor.
  • Kuru yapısıyla yağdan çok serum hissi veriyor.
  • Tüm cilt tipleri için uygun.

Bu doğal yağı güvenle kullanabilir, gençlik, yenilik ve doğallık etkilerini bir arada deneyimleyebilirsin.

Tüm diğer doğal bakım yağları seçkimiz ise burada.

Yorum Yazın