C vitamini, sadece beslenme ve bağışıklık değil cilt bakımı denince de akla gelen en favori içeriklerden. Kırışıklık ve sarkmalara karşı mücadelede oldukça etkili olması, aynı zamanda cildi onarması, cilt tonunu dengeleyerek cilde ışıltı vermesiyle de bilinen C vitamini, yaşlanma karşıtı bakım ürünlerinin bir numaralı içeriği…

Ancak C vitaminli cilt bakım ürünü seçerken, vitamin formu ve içerisindeki bileşenler noktasında bilinmesi gereken kritik püf noktaları var. Bu anahtar bilgiler ışığında cildin için en doğru bakım ürününü seçebilirsin. En iyi C vitaminli ürün nasıl olmalı senin için yazdık!

C vitamini nedir?

C vitamini suda çözünen bir vitamin ve günlük beslenmenin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Vücudun direnç kazanmasında ve bağışıklığın güçlenmesinde oldukça etkili. Cilt bakımında ise temel olarak anti-aging etkisi ile bilinse de aslında

C vitamini farklı formlardan oluşuyor. Bunları, Magnezyum askorbil fosfat ve L-askorbil palmitatın gibi C vitamini türevleri ile askorbik asit, yani gerçek saf C vitamini olarak gruplayabiliriz. Bu gruptaki favorimiz, serum, ampul ya da krem alırken aklımızdan çıkarmamız gereken biricik içeriğimiz ise askorbik asit, yani saf C vitamini.

Cilt bakımında neden saf C vitamini?

Peki neden sözü geçen C vitamini türevleri değil de saf C vitamini? Araştırmalarda magnezyum askorbil fosfat ve L-askorbil palmitatın türevlerinin ciltteki saf C vitamini seviyesini artırmaya yönelik bir etkide bulunmadıkları ortaya çıkıyor. Saf C vitamini formundaki L-askorbik asitin ciltteki emilimi ise %20 oranına ulaşabiliyor. İşte bu yoğun etkisi nedeniyle cilt bakımı denince önerdiğimiz en yaygın ve faydalı C vitamini formu da bu.

Magnezyum askorbil fosfat şeklindeki C vitamini türevleri içeren ürünler genelde cilde zararlı bileşenler içerebiliyor. Büyük partiküllü yapıda olmaları nedeniyle cilt tarafından zorlukla absorbe ediliyor ve minimum fayda sağlıyorlar. Bu ürünlerin çok daha düşük fiyatlarla öne çıktığını söyleyebiliriz. Saf C vitamini ise cilt sarkmalarına ve kırışıklıklara karşı en etkili form. Aynı zamanda cilt beyazlatıcı, parlatıcı, nemlendirici ve elastikiyet kazandırıcı. Daha küçük partiküllere sahip olan saf C vitamini, cilt tarafından kolayca absorbe ediliyor. Dolayısıyla etkisi çok daha fazla.

Özetle, kendisi için “Cildin parlıyor, yüzüne ne sürdün?” sorusunun iki kelimelik cevabı diyebiliriz.

Yaşlanma karşıtı, morluk ve leke giderici, onarıcı ve yenileyici ürün önerileri!

Saf C vitamininde anlaştık, diğer kriterimiz ise arındırılmış su içeriği

En müthiş etki için alacağımız ürünün gerçek saf C vitamini içermesi gerektiğini artık biliyoruz. Ancak önemli bir başka nokta daha var. Bu da cilt bakım ürünlerinde C vitaminin yoğunluğunu belirleyen arındırılmış su miktarı. Buna göre saf C vitamini ürünlerini arındırılmış su içerenler ve içermeyenler olarak ikiye ayırabiliriz. Burada da hedefimiz saf su içermeyen ürünü bulmak. Çünkü içeriğinde arındırılmış su bulunan saf C vitamini ürünlerinde vitamin C yoğunluğu azalıyor ve oksidasyon oluşuyor. Su bulunmayan ürünlerde ise hem oksidasyon seviyesi minimumda hem de C vitamini çok daha yoğun, haliyle de etkili.

Saf C vitamininin cilde faydaları

Tüm bu şahane bilgiler eşliğinde tam da hedefe ulaşmışken, saf C vitamini içeren cilt bakım ürünlerinin nelere yardımcı olduğundan kısaca bahsetmekte fayda var.

  • Parlaklık veriyor. Hiperpigmentasyon ve cilt koyuluklarında onarıcı ve yenileyici etki gösteren saf C vitamini, özellikle krem ve serum olarak kullanıldığında cilde ışıltı veriyor.
  • Cildi onarıyor. Cilt hücrelerinin yenilenmesine büyük katkı sunuyor. Özellikle sivilce izleri ve lekelerde oldukça rejeneratif bir etkisi var.
  • Güneş ışınlarına karşı etkili. Güneş ışınlarının verdiği zararı minimuma indirirken gün içerisinde cilde zarar veren serbest radikallerle de savaşıyor.
  • Cilt tonunu eşitlemeye yardımcı oluyor. Özellikle göz altı morlukları ve cilt lekeleri söz konusu olduğunda en çok işe yarayan ürünler arasında yer alıyor.
  • Nemlendirici ve yaşlanma karşıtı: İnce çizgi ve kırışıklıkların giderilmesinde oldukça etkili. Ciltteki nemin optimum düzeyde kalmasına ve yaşlanma etkilerinin zayıflamasına yardımcı oluyor.

Peki hangi ürün?

EWG onaylı, yoğun C vitamini içeren Mizon Gerçek Saf C Vitamini Ampulü!

İşte yukarıda saydığımız tüm özellikleri içeren, benzerlerine kıyasla çok daha etkili, üstelik sadece 10 güvenli ve doğal içerikle oluşturulan minimal formülüyle oldukça da güvenli bir ürün olan Mizon Real Vitamin C Ampoule!

  • 2019 Korean K-Beauty Awards sahibi
  • Gerçek saf ve yoğun C vitamini
  • Saf C vitamini oranı %19
  • Arındırılmış su içermiyor! Oksitlenme seviyesi minimumda ve etkisini çok daha uzun süre koruyor.
  • Cildin alt katmanlarına dek işliyor, içeriden dışarıya doğru derinlemesine nemlendirme ve canlılık sunuyor.
  • Nemlendirici oranı %80. Su/yağ dengesini korumada ve kuruluğu gidermede çok etkili.
  • Benzer ürünler ağır kimyasal içeriklerle öne çıkarken, Mizon, bağımsız denetleme kuruluşu EWG tarafından en güvenli içeriklerin yer aldığı yeşil kategoride bulunuyor.
  • Kararmış, matlaşmış, enerjisini, canlılığını ve elastikiyetini kaybetmiş, lekeli, kuruyup sertleşmiş ciltler için şahane bir yardımcı.
  • Fiyat performans olarak çok daha etkili!

Nasıl kullanmalısın?

Cilt temizliği sonrası ilk adım olarak kullanabilirsin. Böylece cildin tarafından çok daha kolay absorbe edilir. Birkaç damla içeriği damlalık yardımıyla yüzüne uygula ve parmak uçlarınla cilde masaj yaparak absorbe olmasına yardımcı ol!

Cilt bakımında C vitamini kullanırken dikkat!

C vitamini uçucu bir içerik. Bu nedenle saklama koşullarına özen göstermek gerekiyor. Aksi halde antioksidan özelliğini yitirebilir ve içerikte serbest radikaller ortaya çıkabilir. Bu nedenlerle, ürünü serin ve kuru bir yerde ve kutusu içerisinde saklamaya özen göstermeli, arındırılmış su içermesi nedeniyle hızla okside olan C vitamini formüllerinden uzak durmalısın.

Mizon, yoğun saf C vitamini içeriğiyle ihtiyacına cevap verecek bir süper etkili bir formül sunuyor. Üstelik çok da güvenilir ve kaliteli!

Denemeye ne dersin?

Yorum Yazın