K-BEAUTY 101

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN

KORE CİLT BAKIM REHBERİ

Merhaba! K-Beauty 101 rehberimize hoş geldin. Nedir bu Kore kozmetik ürünleri diyorsan, nereden başlayacağını bilemiyorsan ya da aklına takılan sorular varsa bu rehber tam sana göre!

GİRİŞ

Her yerde Kore kozmetik ürünleri konuşuluyor, ne kadar başarılı olduklarından bahsediliyor. Meşhur Kore cilt bakım rutini, esanslar, ampuller, maskeler, daha önce duyulmamış içerikler… Ne çok şey var! Peki nereden başlamalı? Arkana yaslan ve rahatla, Kore kozmetik ürünlerine ya da kısaca K-Beauty’e dair bilmen gereken her şeyi bu pratik rehberi takip ederek adım adım öğrenebilirsin.

arrow-down-right

KORE

Öncelikle Kore’den başlayalım. Cilt bakımı Kore kültürünün ve gündelik hayatının önemli bir parçası. Korelilerin doğuştan mükemmel ciltlere sahip olduklarını sanmak ise yaygın bir yanılgı. Tersine, Koreliler cilt bakımını şansa bırakmıyor ve yüzyıllardır cilt ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmeye özel bir önem veriyor. K-Beauty bu özverinin meyvesi olarak ortaya çıktı.

Korelilerin cilt bakım felsefesini öğrenmek için burayı okuyabilirsin.

K-BEAUTY

Kore kozmetik firmaları her geçen gün yeni içerikler keşfediyor, yeni teknolojiler geliştiriyor, inovatif ürünler sunuyor ve kıyasıya rekabet ediyor. Bu inanılmaz talep ve rekabet sonucu ortaya tüm dünyanın hayranlıkla karşıladığı K-Beauty ürünleri çıkıyor, dünyanın geri kalanı ise bu yenilikleri takip etmek zorunda kalıyor…

Mesela artık her markanın mutlaka bir BB kremi var, peki BB kremlerin Kore’de geliştirildiğini biliyor muydun? BB kremler K-Beauty’nin dünyayı nasıl etkilediğine güzel bir örnek…

​K-Beauty’nin başarısının sırlarına dair detaylar için burayı okuyabilirsin

CİLDİNİ TANI

Tamam, Kore ürünleri yenilikçi ve başarılı. Peki hangi ürün?

Bu soruya cevap vermeden önce daha temel bir soruya cevap vermelisin! “Neye ihtiyacım var?”

Her yerde reklamını gördüğün o pahalı krem, en sevdiğin youtuber’in favori temizleyicisi ya da en çok satan K-Beauty ürünü seni hayal kırıklığına uğratabilir.

Çünkü her cildin farklı ihtiyaçları var ve cilt bakımı çok kişisel bir yolculuk. Bu yolculuğa çıkmadan önce cildini tanımalısın.

ALIŞVERİŞE ÇIKMADAN ÖNCE

CEVAPLAMAN GEREKEN BAŞLICA SORULAR

Cilt tipim ne?

Cilt tiplerine özel yazı serimize göz at:

Hassas ciltler >    Kuru ciltler >   Karma ciltler >   

Yağlı ciltler >   Normal ciltler >

Cilt sorunlarım neler?

Sivilceler? Elastikiyet kaybı? Lekeler? Daha bir çok cilt sorununa dair blog yazılarımızı inceleyebilirsin..

Blog yazılarına dön >

Cildimi etkileyen çevresel koşullar neler?

İçinde bulunduğun şehir, mevsim vb. faktörler cilt bakımında önemli rol oynar! Çevresel faktörlere göre rutinini oluştur ve güncelle.

Mevsime göre cilt bakım rutini >

Cildim hangi içeriklere yatkın, hangilerine hassas?

Bir ürünün etkisini içeriği belirler! Hangi içeriğin sana en uygun olduğunu ise sadece sen bilebilirsin. İçeriklere dair detaylı bilgiler için içerik ansiklopedisine göz atabilirsin.

Ansiklopediye git >

Daha fazla bilgi için blog sayfalarımızı karıştırabilir, sıkça sorulan soruları ve diğer rehberleri inceleyebilirsin. 

Merak ettiğin soruların cevabını bulamadıysan bize sosyal medya hesaplarımızdan, mail adresimizden ya da sitemizdeki livechat uygulamamızdan ulaşabilirsin.

ADIM ADIM

KORE CİLT BAKIM RUTİNİ

Bakım rutini nasıl oluşturulur? Kaç basamak olmalıdır? Basamakların amacı nedir?

İşe geç kalmadan, uykudan çalmadan doğru & pratik bir cilt bakım rutini oluşturmanın püf noktaları…

arrow-down

RUTİN NASIL OLUŞTURULUR?

1

Cilt ihtiyaçlarını belirledin, şimdi sıra bu ihtiyaçları nasıl gidereceğini bulmakta… İşin sırrı hangi ürünün / ürün tipinin ne işe yaradığını bilmek ve doğru sırayla uygulamak.

2

Başlangıçta 10 adımlı Kore cilt bakım rutini yorucu gözükebilir.

Kore ürünleriyle ya da değil, bir cilt bakım rutininin asıl özelliği tamamıyla kişiselleştirilmiş ve senin ihtiyaçlarına göre kurgulanmış olmasıdır. Rutini sana özel bir yap-boz gibi düşün, birbirleriyle uyumlu parçaları doğru sırayla bir araya getiriyorsun. Önce 3 parçayı bir araya getirirsin, sonra 5, 10… İşte rutin oluşturmak tam da bu! Basamak / ürün sayısı önemli değil, önemli olan hangi basamakla hangi cilt ihtiyacını giderdiğini bilmek. Önce 3 basamaklı klasik bir rutinle başlayabilir, sonra cildinin ihtiyaçlarına göre yeni basamaklar ekleyebilirsin.

3

Unutma! Hem cildin hem de ürünler sürekli değişiyor ve mükemmel rutin diye bir şey yok. Cesur ol ve senin için en doğru çözümleri aramaya devam et. Rutinin de senin gibi sürekli zamana adapte olmalı ve değişmeli…

Her basamağı senin için kısaca açıkladık, dilersen daha detaylı özel dosyalarımızı da inceleyebilirsin. Bu basamaklardan senin için önemli olanları belirleyip kendi rutinini kurgulayabilir, “Alışverişe Çıkmadan Önce Cevaplaman Gereken Başlıca Sorular”a cevap verdikten sonra her basamak için sana en uygun olan ürünleri seçebilirsin.

#TEMİZLEYİCİ

Doğru bir rutinin ilk adımı her zaman cildini iyi ve derinlemesine temizlemek olmalı. Kore cilt bakım rutinlerinde ise temizlik sadece ilk değil ikinci basamağı da oluşturuyor:

ÇİFT TEMİZLEME NEDİR?

#1 Öncelikle ihtiyacın varsa makyaj temizleyicilerle makyajını çıkar.  Sonrasında cildini YAĞ BAZLI temizleyici ile sebum, makyaj kalıntıları, kir, ölü deri hücreleri vs gibi istenmeyen maddelerden arındır. Yağlı bir cilt tipine sahipsen yüzüne fazladan yağ eklemenin iyi bir fikir olmadığını düşünebilirsin ama durum tam tersi! Yağ bazlı temizleyiciler sebum fazlasını ve sadece yağda çözünen diğer birçok istenmeyen maddeyi temizlemede çok daha etkilidir ve cildin yağlanmasına sebep olmaz…

#2 Sonraki aşamada kullanacağın SU BAZLI temizleyici birinci aşamada çıkmayan kiri ve yağ bazlı temizleyiciden artakalanları temizlerken, cildin daha yumuşak, nemli ve bakıma hazır hale gelmesine yardımcı olur.

#TONİK

Skin, Softner ya da Refresher olarak da bilinen tonik cildi hazırlama görevi görür. Cildin pH seviyesini dengeler, gözeneklere bakım yapar ve cildi hafifçe nemlendirir. Böylece cildin sonraki uygulamaları çok daha iyi absorbe etmesini ve maksimum verim almanı sağlar. Cildini bir sünger gibi düşün, kuru ve sertleşmiş bir süngerin absorbe etme kapasitesi çok daha düşük olacaktır. Oysa tıpkı ıslak bir süngerin absorbe etme gücü gibi, tonik uygulanan cildin nemlendirilmesi ve beslenmesi de kolaylaşır.

#ESANS

Esans deyince aklına kokular gelmesin, esanslar Kore’ye has bir ürün tipi. Kore’de cilt bakımının kalbi, temeli olarak düşünülüyor. Seruma göre daha az yoğunlukta olan esans, hızla ve kolayca cilt tarafından emilir, kendisinden sonra gelecek olan serumun etkisini tamamlamak için vazgeçilmez bir görev alır. Cildin onarılması, nemlendirilmesi, yenilenmesi için destek sağlar ve serum için ideal emilim koşullarının oluşmasını yardımcı olur.

#SERUM & AMPUL

Tedavi zamanı! Serumlar cilt tipine, sorununa göre özel etkilere sahiptir. Her serum / ampul özel bir işleve yönelik hazırlandığından bu adımdaki tercihlerin tamamıyla kişisel ihtiyaçlarına göre şekillenmeli. İnce çizgiler, elastikiyet kaybı, hiperpigmentasyon, dehidrasyon, akneler, cilt tonu… Bu aşamada beklentilerine ve sorunlarına uygun içerikte ve etkide ürünler seçmelisin…

#NEMLENDİRME

#1 GÖZ ÇEVRESİ

Göz çevresi cildindeki en hassas bölge. Bunun sebebi ise epidermis tabakasının göz çevresinde çok ince olması. Bu durum göz çevrenin kolaylıkla nem kaybına uğramasına sebep olur. Dolayısıyla göz çevresi için özel olarak hazırlanmış formüllere ihtiyaç duyarız. Göz kremlerini göz çukurunun tamamına, göz pınarlarına dikkat edecek şekilde yüzük parmağınla ve hafif hareketlerle uygulamalısın.

#2 YÜZ

Cildini doğru şekilde nemlendirmek sağlıklı bir cildin olmazsa olmazı. Ayrıca, nemlendiricin cilt için bir bariyer görevi görür; uyguladığın tüm faydalı içeriklerin buharlaşmasını önler, onları ve yararlarını cildine hapseder. Sabah ve gece, nemlendiricini tüm yüze ve boyun bölgesine uygulamak, bakımının en kritik ve tamamlayıcı adımı!

#GÜNEŞ KORUMA

Gündüz dışarı çıkarken mutlaka ama mutlaka bir güneş koruyucu kullanmalıyız! Cildini erken yaşlanmaya ve zararlı UV ışınlarına karşı korumanın en etkili yolu, gündüz cilt rutinini mutlaka bir güneş kremi ya da SPF içeren bir BB/CC krem veya kompakt cushion ile tamamlamak. Güneş ürünlerinin Kore’de bu kadar popüler olmasının ve her mevsim kullanılmasının bir sebebi var… Güneş korumasını sadece kavurucu yaz günleri için düşünmek büyük bir hata olur.

Ek adımlar

Bazı adımları günlük bakım rutininin bir parçası olmasa da; ihtiyaçların doğrultusunda haftada birkaç kez başvurabileceğin, tamamlayıcı ve destekleyici uygulamalar olarak düşünülmelisin.

Kimyasal & Mekanik
Peeling

Tıkanmış gözeneklerini açmak, cildi ölü deri hücrelerinden arındırmak ve cildi yenilemek için kimyasal ya da fiziksel (mekanik) peeling uygulamaları çok önemli. Aksi halde yaptığın diğer uygulamalar cildine tam olarak işleyemez ve etkisiz kalır. Haftada birkaç kez peeling (eksfoliasyon) yapmak daha yumuşak ve pürüzsüz bir cilt için önemli bir anahtar.  Bu adım genellikle temizlik ile tonik adımları arasında uygulanır.

Maske

İşte Kore güzellik kültürünün ruhunu temsil eden ve en eğlenceli adım! Söz konusu Kore olunca her ihtiyaca özel çeşitli maskeler bulabilirsin. Cildi derinlemesine besleyen ve cilt sorunlarına özel olarak odaklanmış maskeler, bakım rutininin en etkili adımlarından. Maskeleri güzelliğin ve sağlığın için yaptığın 15-20 dakikalık meditasyonlar olarak düşünebilirsin. Haftada birkaç kez kullanılabileceğin gibi ihtiyacına göre her gün farklı bir maskeyi bakım rutinine adapte edebilirsin. Bu adım, en etkin sonuçlar için serum / ampul uygulaması sonrası uygulanmalı.

Uyku Maskesi

Gerçek anlamda güzellik uykusu! Gece bakımının en iyi yanı cilt yenilenmesinin en etkili olduğu saatlerde cildini desteklemesi. Gece boyunca cildine nüfuz eden gece bakım maskeleri bir krem gibi gözükse de bambaşka işlevlere sahip. Aktif içerikler sayesinde gece bakım maskeleri tüm gece seni istediğin sonuçlara yaklaştırmak için çalışır. Haftada birkaç kez ihtiyaçlarına uygun bir gece maskesi kullanmak, düşünmen gereken adımlardan. Genellikle gece cilt bakım rutininin son aşamasında kullanılırlar.

10 ADIMLI KORE CİLT BAKIM RUTİNİ

TEBRİKLER

K-BEAUTY 101 REHBERİMİZİ TAMAMLADIN.

Buraya kadar rehberimizi sabırla takip ettiğin için teşekkürler.

Bugün kendin için harika bir şey yaptın ve sağlıklı bir cilt için gerekli temel bilgileri öğrendin. Kendine kocaman bir aferin diyebilirsin!

Öğrendiklerini uygularsan, cildin seni ödüllendirecek…

Aklında hala sorular varsa konuşalım!

Bize ulaşmak için:

Sosyal Medya Hesaplarımız

E-Posta

Mağaza ve Canlı Yardım