Uykuya daldığın andan itibaren hücrelerinin cildini yenilemek için işe koyulduğunu biliyor musun? Bu kez görevin adı, “cildi onarmak, yenilemek ve ışıl ışıl bir güne uyanmak!” Bu önemli görevdeki en büyük yardımcıların ise gece maskesi ve uyku maskesi ekibi. Haftada birkaç kez uygulayacağın etkili bir gece maskesi ile cildinin yenilenmesine katkıda bulunabilirsin! 

Kore cilt bakım rutininin en önemli basamaklarından biri maskeler.

Cildin ışıl ışıl, sağlıklı ve sorunsuz görünümünde en büyük etkenlerden biri nem. Cildinin nem ihtiyacını gideriyor, cilt tipine ve cildinin ihtiyaçlarına uygun bir cilt bakım rutini uyguluyorsan, tıpkı Koreli kadınlar gibi pürüzsüz bir cilde sahip olmanın önünde bir engel yok. K-beauty olarak da bilinen Kore cilt bakımı rutini, uzun bir süredir tüm dünyayı kasıp kavuruyor. Bu rutinin en önemli basamaklarından biri de cildin ihtiyacına uygun içeriğe en hızlı şekilde kavuşmasını ve nemlenmesini sağlayan maskeler. Özellikle akşamları ya da yatmadan önce uygulanan gece maskesi ve uyku maskesi gibi ürünler, cildin gece boyu süren yenilenmesine ciddi katkı sunuyor.

Gece maskesi ne işe yarıyor? Düzenli kullanırsan neler olur? Hangi gece ve uyku maskelerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsin? Hepsi bu yazıda.

Eğer kapsamlı bir maske yazısı okumak istersen seni buraya alalım > Anında etkili bakım kürü cilt maskeleri

Şu meşhur tek kullanımlık kağıt maskeler hakkında her şey için > Kağıt maskeler hakkında merak ettiklerin

Gece maskesi ne işe yarar?

Cilt bakım rutininin olmazsa olmazı olan maskeler, cildin en etkin ve hızlı şekilde nemlenmesini sağlarken, ihtiyaca göre cilt beyazlatma, arındırma, sivilce ve yaşlanma karşıtı etkiler de sunuyor. Özellikle yoğun nem denince akla gelen belki de en etkili bakım yöntemi. Cilt kuruluğunun en önemli erken yaşlanma belirtilerinden biri olduğunu düşünürsek, maske uygulamasının neden bu kadar önemli olduğunu da anlayabiliriz. 

Haftada en az 1 kez maske uygulaması yapmakta fayda var. İşte bu noktada maskeler gündüz ve gece uygulananlar olarak ikiye ayrılıyor. Gündüz maskelerinin içerikleri, maske uygulamasının ardından güneşe çıkıldığında cilde zarar  vermeyecek etken maddelerden oluşuyor. Gece maskeleri ise hem bütün gece ciltte kalabilen hem de cilt soyucu özellikte olan çeşitlerden oluşuyor ki bunlar uykuyla kendisini yenilemeye geçen cildin en büyük destekçileri. 

Gece maskeleri hem bütün gece ciltte kalabilen hem de cilt soyucu özellikte olan çeşitlerden oluşuyor.

Elbette her cildin ihtiyacı farklı ve her ihtiyaca uygun bir maske çeşidi mutlaka var. Yağlı ve sivilceli cilt için temizleyici ve gözenek arındırıcı maskeler, yaşlanma belirtileri için sıkılaştırıcı maskeler, lekeli cilt için cilt tonu dengeleyici maskeler… Saymakla bitmiyor. Burada en önemli ve belki de tek ihtiyaç cildi iyi tanımak.

Onun için de seni burada biraz misafir edelim > Cilt tipi rehberi

Kullanımına göre gece maskesi çeşitleri nelerdir?

Gece maskelerinin cilt ihtiyacına göre onlarca çeşitte olabileceğini söylemiştik. Ancak kullanımına göre iki temel maske çeşidi öne çıkıyor. Bunlardan birincisi uygulaması gece yapılan ancak bir süre ciltte beklettikten sonra yıkanması gereken maskeler. Bu maske çeşitleri genellikle cilt soyucu etkide olduklarından yıkamadan uyumamak gerekiyor. İkinci kategori ise gece boyu ciltte durabilen uyku maskesi çeşitlerinden oluşuyor. Farklı cilt sorunlarına yönelik olabileceği gibi ağırlıklı olarak nemlendirme ve yaşlanma karşıtı etkisi olan maskeler bu sınıfa giriyor. Uyku maskelerinin maskede bulunan yararlı özün cilt tarafından en iyi şekilde absorbe edilmesini sağlayan oldukça etkili cilt bakım ürünleri olduğunu söyleyebiliriz.

Gece maskesi nasıl uygulanır?

Gece maskelerini uygulamadan önce elbette diğer tüm cilt bakım aşamalarını tamamlamak gerekiyor. Bu amaçla, eğer gün içerisinde makyaj yaptıysan cildini önce yağ bazlı, ardından da su bazlı bir temizleyici ile temizlemen gerekiyor. Bu önemli temizlik aşamasının ardından cildinin ihtiyacı varsa peeling yapabilir, bu işlem sonrasında da sıkılaştırıcı bir tonik kullanabilirsin. Maske uygulaması öncesinde, tonikten sonra sırasıyla cildine esans, serum ya da ampul ürünlerini, ardından da maskeyi uygulamalı, en son olarak da göz çevreni ve tüm yüzünü iyice nemlendirmelisin. Gece maskesini uyguladıktan sonra en az 15 dakika, en fazla ise 30 dakika olmak üzere cildinde bekletmen gerekiyor. Ardından kalan maske özünü parmaklarınla hafifçe cildine yedirebilir, bu şekilde maskeden maksimum fayda elde edebilirsin.

Uyku maskeleri ise tıpkı bir krem gibi göz çevresi ve dudaklar hariç tüm yüze ince bir tabaka halinde uygulanıyor ve cilt bakımının son aşaması olarak tüm gece yüzde kalıyor. Gece kremi ve uyku maskelerinin cildin kendini yenilediği 22:00 ve 02:00 saatleri arasında maksimum etki gösterdiğini unutmamalısın. Sabah uyanınca yüzünü güzelce yıkayarak durulamayı unutma.

Senin için uyku ve gece maskesi önerileri

Nasıl kullanılır? Gece yatmadan 10 dakika önce cildine ince bir tabaka olarak uygula. Cildin kendini yenilediği ortalama 22:00 ve 02:00 saatleri arasında çok daha etkili. Yıkamana gerek yok.

  • Mizon Cilt Beyazlatıcı Krem / Gece Maskesi: Cilt beyazlatıcı gece maskesi, gece uygulaması ile cildin daha ışıltılı ve aydınlık bir görünüme sahip olmasına yardımcı oluyor. Etkisini 10 saat boyunca koruyor.

Nasıl kullanılır? Cilde uygun miktarda ve masaj yaparak uygula. Cilt rutininin son aşamasında kullanacağın bu ürünü yatmadan önce yıkamaman gerekiyor

**Editörün notu: Bu müthiş ürünü çok daha hesaplı bir fiyata denemek ister misin? Çok daha pratik ve uygun formu burada: Mizon cilt beyazlatıcı tüp krem / gece maskesi

  • Mizon Salyangoz Gece Maskesi: Salyangoz özlü gece maskesi, formülünün %50’sini oluşturan salyangoz özünün gücüyle ince çizgilere ve kırışıklıklara karşı etkili şekilde mücadele ediyor, cildin onarılmasına ve kendini yenilemesine destek sağlıyor.

Nasıl kullanılır? Gece yatmadan önce cilt bakım rutininin son basamağı olarak kullan. Cildine ince bir tabaka olarak uygula ve sabah uyandığında durula.

BONUS ürünümüz!

Mizon Onarıcı Destek Serumu Gece Bakımı, gece boyu kırışıklığa, strese ve zararlı dış etkenlere karşı savaşıyor. Cilt elastikiyetine destek olurken cildin yenilenmesine de yardımcı. Cildin daha canlı, beyaz ve ışıltılı görünmesine destek sağlıyor. Maske öncesinde temiz cilde az miktarda uygulayabilirsin.

Gece maskeleri ile gece bakımı artık çok daha etkili! 

Hemen bu akşam denemeye ne dersin?

Yorum Yazın