Son yıllarda fark ettiysen hemen her yerde Kore ürünleri yükselişte… Kore kozmetik ürünleri kullananlar öve öve bitiremiyor. Birçok global kozmetik ve dermokozmetik markası, Kore cilt bakım ürünleri ile benzer formüller geliştirmeye çalışıyor. Tüm dergiler, bloglar, sosyal medya hesapları Kore kozmetik ürünleri incelemeleri ve önerileriyle doluyor. Avrupa ve Amerika’da en büyük zincir ve online mağazalar Kore cilt bakım ürünleri için özel reyonlar açıyor. New York, Paris ve Londra’da sadece Kore ürünleri satan mağaza sayısı her geçen gün artıyor. Tüm moda ve güzellik etkinliklerinde en prestijli köşe Kore ürünlerine ayrılıyor.

Eğer aktif bir takipçiysen son yıllardaki Kore istilası senin de dikkatini çekmiş olmalı. En azından artık BB kremleri duymayan kalmamıştır. Evet, aslında BB kremler de Güney Kore markaları tarafından geliştirildi ve sonra tüm dünyaya yayıldı…

Kore cilt bakım ürünleri, Kore makyaj ürünleri, Kore dermokozmetik ürünleri ve güzelliğini katlayacak diğer tüm “Koreliler”e verilen isim K-Beauty. Peki K-Beauty’nin sırrı ne? Neden başka bir ülke değil de Güney Kore ürünleri? Kore kozmetik ürünleri nasıl bir anda Avrupalı, Amerikalı ve Asyalı rakipleri arasından sıyrıldı? K-Beauty gelip geçici bir moda mı? Neden Kore cilt bakım ürünleri kullananlar bu ürünleri saplantı haline getiriyorlar?

#1 Koreli kadınlar

Her şeyden önce bu başarının temelinde Koreli kadınlar ve Kore kültürü bulunuyor. Kore kültüründe sağlıklı, “porselen gibi” bir cilde sahip olmak oldukça önemli. Antik çağlardan beri Kore kültüründe dış görünüşün iç güzelliği yansıttığına ve gerçek güzelliğin ışıltılı bir ciltten geldiğine inanılıyor. Kusursuz bir cilt soyluluk belirtisi olarak görülüyor. Bu durum iş ve sosyal hayatlarındaki ilişkilerde de önemli bir rol oynuyor. Koreli kadınlar dünyada ciltlerine en düşkün ve tutkuyla bağlı, cilt bakımı konusunda en mükemmeliyetçi kadınlar olarak biliniyorlar.

Koreli kadınlar dünyadaki en zorlu müşteriler, haliyle Kore markaları için de çıta oldukça yüksek. Koreli kadınların mükemmele ulaşma istekleri bitmek tükenmek bilmedikçe, Koreli kozmetik ve cilt bakım markaları arasında giderek kızışan araştırma & geliştirme rekabeti de hız kesmedi.

#2 İnovasyon

K-Beauty markaları bu rekabetin meyvelerini almaya başladıkça sadece Kore’de değil tüm dünyada inanılmaz bir etki yarattılar. BB, CC kremler, kompakt cushion fondötenler gibi son yıllardaki tüm “oyun değiştirici” ürünlerin Kore’de geliştirilmesi bir tesadüf değil. Daha sonra tüm global markaların benzer ürünleri piyasaya sürmüş olması, K-Beauty markalarının dünyadaki öncülüğünü gösteriyordu. Öyle ki Marie Claire, Güney Kore’yi inovasyon alanında dünyanın geri kalanından 12 yıl ileride ilan etti ve sektörde Güney Kore “Yeni Fransa” olarak adlandırılmaya başlandı.

Yani K-Beauty gelip geçici bir moda olmaktan çok uzakta, artık sektörün en önemli oyuncularından…

#3 Doğal ve orijinal içerikler

Güney Kore son yıllarda zaten birçok alanda inovatif bir ülke olarak biliniyor. Ancak Korelilerin cilt bakımına dair araştırmaları ve metotları aslında M.Ö 700 yıllarına kadar dayanıyor.

Geleneksel Kore yaklaşımı, cilt kusurlarını saklamaktan ya da sadece cildin dış katmanları üzerine çalışmaktan kaçınır. Bunun yerine kişiye özel bir rejimle tüm cildin sağlıklı, iyi nemlendirilmiş ve beslenmiş hale gelmesine odaklanarak yaşam boyu sürecek sonuçlarla ilgilenir. Jenerasyonlar boyu aktarılan bu yaklaşım ve birikim, yenilikçi K-Beauty ürünlerinin başarısının en önemli nedenlerinden.

Şüphesiz bu yaklaşımda doğal içeriklerin önemi de ayrı. Güney Kore kozmetik ve cilt bakım markaları en etkili batılı içerikleri ürünlerinde ustaca kullanıyor; ancak başarılarındaki kilit aktörlerden biri de etkileyici, geniş repertuarlarındaki orijinal ve yerel içerikler. Jeju Adası’nın volkanik kili ve özel yeşil çayı, arı zehri, salyangoz özü, deniz yıldızı özü, pirinç, siyah şeker ve daha nicesi… Bu çeşitli ilginç ve organik içeriklerin, orijinal metotlarla kullanımı sayesinde daha önce asla erişilemeyen sonuçlara ulaşmak mümkün oluyor. Birçok Kore markası sadece doğal ve organik içeriklere adanmış ürünler üretiyor.

Ayrıca K-Beauty markalarının hayvanlar üzerinde test yapılmasına karşı oldukça sağlam bir duruş sergilediğini de belirtmeden geçmeyelim.

Bu orijinal ve doğal içerikler nedir, ne işe yararlar ve hangi ürünlerde bulunuyorlar merak ediyorsan  İçerik Ansiklopedisi‘ne göz atabilirsin!

#4 Her ihtiyaca özel çözüm

Her bireyin cildi ona özel ve kendine has ihtiyaçları var. Her cilt tipine uygun ve her cilt sorununu çözen sihirli bir krem henüz üretilmedi, üretilmesi de pek mümkün görünmüyor. Bunun yerine cildini iyi tanımalı, ihtiyaçlarını iyi belirlemeli ve bu ihtiyaçlara yönelik ürünlerle kendine özel bir bakım rutini oluşturmalısın.

Kore kozmetik ürünleri hayli kişiselleşmiş ihtiyaçlara cevap vermek için geniş bir çözüm yelpazesi önerir ve rutinini olabildiğince özelleştirmeye teşvik eder. Meşhur “çok adımlı Kore cilt bakım rutini” cildin her ihtiyacına ayrı ayrı odaklanmayı hedefler. Bu cilt bakım rutinleri 3 adımdan 14 adıma kadar çıkabiliyor. Başlangıçta biraz göz korkutucu gelse de aslında her şeyin senin ihtiyaçlarına bağlı olduğunu unutma. Yani gözü kapalı 10 küsür adımdan oluşan bir rutinle başlamak anlamsız ve K-Beauty de bunu önermez… Bunun yerine cildinin her bir ayrı ihtiyacı için ayrı bir basamak eklemeli ve ihtiyaçlarını kaç adımda çözebildiğini gözlemlemelisin. Çözümlerin yetersiz kaldığında ise rutinine yeni bir çözüm adımı eklemen gerektiğini anlarsın. Böyle böyle cilt bakım rutinini kişiselleştirirsin ve senin için en ideal olanı bulursun…

Nasıl etkili bir rutin oluşturabileceğine dair öneriler için blogumuzu takipte kal ve harika bilgiler keşfetmeye devam et. Ayrıca “K-Beauty 101” rehberimizde adım adım Kore cilt bakım rutini nasıl oluşturulur hızlıca öğrenebilirsin.

#5 Harika tasarımlar

Her ne kadar Kore ürünleri sihirli olmasa da aynı şeyi kutuları, ambalajları ve tasarımları için söyleyemeyiz. Kore kozmetik markaları kendilerine has büyülü konseptler yaratmakta oldukça başarılı. Eğlenceli isimleri ve sevimli, çarpıcı tasarımları göz kamaştırıyor. Bu güzel tasarımlar beraberinde bir pazarlama başarısı getirse de birçok ürünün tasarımı inovatif şekilde işlevselliği artırmaya da odaklanıyor.

#6 Mükemmel sonuçlar

Güney Kore kozmetik ve cilt bakım ürünlerinin başarısındaki en kritik nokta ise oldukça basit: Etkililer!

Kore kozmetik markaları bilinirliklerini pazarlamadan çok vaat ettiklerini yerine getirmelerine borçlular. Kullanıcılar hayal edemeyecekleri sonuçlara ulaştıkça K-Beauty ürünleri ışık hızıyla kulaktan kulağa yayıldı. Milyonlarca kadının tüm alışkanlarını bir kenara bırakarak raflarındaki en geniş yeri artık Kore cilt bakım ürünlerine ayırması şaşırtıcı değil doğal bir sonuç.

En iyi Kore kozmetik ürünlerini keşfetmek istersen mağazamıza göz atabilirsin.

Yorum Yazın